Overzicht van de carrière van Mike Tyson

Mike Tyson is een Amerikaanse voormalige professionele bokser die van 1985 tot 2005 actief was. Hij wordt beschouwd als een van de grootste zwaargewicht boksers aller tijden1. Hij was de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht van 1987 tot 19901 en de jongste bokser ooit die een zwaargewicht titel won op 20-jarige leeftijd1. Hij was de eerste zwaargewicht bokser die tegelijkertijd de WBA, WBC en IBF titels bezat, en ook de enige die ze achtereenvolgens verenigde1.

Tyson stond bekend om zijn woeste en intimiderende boksstijl, maar ook om zijn controversiële gedrag binnen en buiten de ring1. Hij won zijn eerste 19 professionele gevechten door knock-out, waarvan 12 in de eerste ronde1. Hij verloor zijn titels in 1990 door een verrassende knock-out van underdog Buster Douglas1. In 1992 werd hij veroordeeld voor verkrachting en kreeg hij zes jaar gevangenisstraf, waarvan hij er drie uitzat1. Na zijn vrijlating in 1995 maakte hij een reeks comeback-gevechten, waarbij hij in 1996 opnieuw de WBA en WBC titels veroverde1. Zijn rematch met Evander Holyfield in 1997 eindigde toen Tyson gediskwalificeerd werd voor het bijten in Holyfield’s oren1. In 2002 vocht hij voor de wereldtitel zwaargewicht, maar verloor hij door knock-out van Lennox Lewis1.

Tyson heeft een professionele boksrecord van 58 gevechten, waarvan hij er 50 won, waarvan 44 door KO. Hij verloor 6 keer en had 2 onbesliste gevechten2. Hij is opgenomen in de International Boxing Hall of Fame en de World Boxing Hall of Fame1.

Tyson heeft ook verschillende tv- en filmoptredens gemaakt, zoals in The Hangover, Ip Man 3, Mike Tyson Mysteries en Shark Week2.

Ik hoop dat dit je een goed overzicht geeft van de carrière van Mike Tyson. Als je meer wilt weten, kun je hier zijn Wikipedia-pagina bekijken of hier zijn ESPN-profiel.

Check Also

Conor McGregor zal op 29 juni terugkeren in de achthoek

Conor McGregor zal op 29 juni terugkeren in de achthoek tegen Michael Chandler, drie jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *